meer criteria

Omschrijving

Deze riante hoeve dateert oorspronkelijk vanuit het begin van de 20ste eeuw, maar heeft in 2004 een totaalrenovatie ondergaan. Het is landelijk gelegen in Vroenhoven, een gezellig grensdorp nabij Maastricht en bevindt zich op een ruim, zuid-westgericht perceel van 2060 m².
Het hoofdgebouw is ingedeeld in 2 studio’s en 2 duplex-appartementen. Het betreft hier 1 permanente woongelegenheid en 3 niet-permanente woongelegenheden. Deze zijn perfect geschikt voor de uitbating van een Bed & Breakfast of studentenverhuur. De studio’s bevinden zich op de benedenverdieping en hebben een oppervlakte van 33 m² en 30 m². Deze zijn uitgerust met een eigen keukenhoek en een ingerichte badkamer met toilet. De verwarming is voorzien op een gemeenschappelijke aardgaswandketel voor beide studio’s.
De 2 duplexen op de 1ste etage zijn bereikbaar via de gemeenschappelijke trappenhal. Ze hebben een bewoonbare oppervlakte van 88 m² en 85 m². De indeling is als volgt: beide duplexen hebben een ruime woonkamer met open ingerichte keuken. Eén appartement beschikt over 3 slaapkamers, het andere appartement heeft 2 slaapkamers. Verder hebben de appartementen elk een ingerichte badkamer en toilet.
De brasserie is gelegen aan de achterzijde en biedt via de grote raampartijen een mooi zicht op de omliggende zuid-westgerichte terrassen met overkapping, het speeltuintje, de petanquebanen en grasvelden. De verbruikerszaal heeft een authentieke plankenvloer en biedt 45 zitplaatsen. Verder is er hier een keuken en aparte sanitaire voorzieningen. Ondergronds is er een originele gewelfde mergelkelder van 50 m².
De achterliggende schuur is volledig gerenoveerd. Deze riante schuur heeft een oppervlakte van 170 m² en is momenteel ingericht als 2 feestzalen (waarvan één met bar) en aparte sanitaire ruimtes. De bovenverdieping bedraagt 80 m² en doet momenteel dienst als bergruimte.
Op het gerenommeerde domein “De smokkelhoeve” hebben reeds talloze familie- en bedrijfsfeesten, vergaderingen, tuinpartijen en andere activiteiten zoals de succesvolle jaarlijkse Vroenhovense Whiskyfeesten plaatsgevonden. Eveneens paardenliefhebbers kunnen hier hun gading vinden!
Het domein is volledig omheind met aan de voorzijde een smeedijzeren poort. Hier zijn momenteel 6 parkeerplaatsen voorzien. Op 50 m afstand is er een ruime gemeentelijke parkeerplaats voorzien (gratis).
Optioneel kunnen de naastgelegen bouwgronden aangekocht worden (de huidige parking en het speeltuintje). Deze gronden dienen nog verkaveld te worden. Het voorstel betreft eventueel één halfopen bebouwing van 500 m² (met een gevelbreedte van 10m) en één gesloten bebouwing van 360 m² (met een gevelbreedte van 9m).
Betreffende de aankoop van de Smokkelhoeve en de aanpalende te verkavelen bouwgronden is er ook de mogelijkheid tot overname van de aandelenvennootschap. Contacteer ons voor deze interessante voorwaarden.
Graag meer info of liever een kijkje ter plaatse? Bel dan vandaag nog 0479/815992!

Financiële info

Prijs € 525.000,00
Registratierechten en erelonen € 57.246,14
Ki € 1.820,00

Geografische info

Adres Lafelterweg 1
Gemeente Vroenhoven (3770)
Omgeving Platteland

Overige Info

Vrij op overeen te komen
Tuin aanwezig ja
Orientatie tuin ZW
Afstand tot winkels 300 m
Afstand tot school 100 m
Instapklaar ja

EPC gegevens

EPC waarde 270 kWh/m²
270

Bebouwing

Bebouwing open
Bouwjaar 2004
Staat Goede staat
Grond oppervlakte 2060 m²
Aantal gevels 4
Elektrisch keuringsattest Verkregen, niet conform
Conformiteit Elektrisch keuringattest Niet conform

Comfort

Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Aardgas
Verwarmingsketel Individueel
Centrale verwarming ja
Schrijnwerk buiten Aluminium
Beglazing Dubbel glas
Ramentekst Deels aluminium, deels houten ramen
Aansluiting aardgas ja
Meter voor aardgas Individuele meter
Waterput ja
Inhoud waterput (liter) 10000

Ruimtelijke ordening

Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied met landelijk karakter
Dagvaardingen In aanvraag
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning In aanvraag
As-Built Attest verkregen Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
Maakt deel uit van voorkeursbesluit of projectbesluit Nee
Beschermd pand? Nee
Beschermd monument In aanvraag
Beschermd landschap Nee
Beschermd cultuurhistorisch landschap Nee
Beschermd stadsgezicht Nee
Beschermd dorpsgezicht In aanvraag
Beschermde archeologische site Nee
Beschermde archeologische zone Nee
Beschermd archeologisch monument Nee

Panden in de buurt